Utolsókból lesznek az elsők - elsőkből az utolsók? A legrosszabb címvédők.

A Premier League 1992-es életre hívása óta soha egyetlen bajnokcsapat sem kezdte olyan pocsékul az idényt, mint a címvédő Leicester City. Viszont tévutakon járunk akkor, ha azt hisszük, hogy ilyenre még nem akadt példa az angol futballban. Most a ködös Albion legrosszabb címvédési kísérleteit próbáltam körbejárni.

2 Tovább

Kupacsodák

A kupákban gyakran borul a papírforma és történik meg, hogy egy alacsonyabb osztályú együttes nagyot menetelve akár a döntőig is eltud jutni, vagy akár meg is nyeri azt. Én most ezek közül is a legextrémebb, legérdekesebb eseteket próbáltam csokorba szedni.0 Tovább

A tri-League-ia befejező része 2.


Az első részt itt találod:

http://focibolond.reblog.hu/a-tri-league-ia-befejezo-resze-1


0 Tovább

A tri-LEAGUE-ia befejező része 1.

Elérkeztem az angol harmad- és negyedosztályt bemutató cikksorozatom végére.
Az első részben bemutattam a League One legpatinásabb csapatait:
http://britannia.reblog.hu/a-britannia-bemutatja-a-vilag-harmadik-legjobb-bajnoksaga

A másodikban körüljártam a League Two gárdákat:
http://focibolond.reblog.hu/league-two-i-love-you

A mostaniban pedig következnek azok a League One csapatok, melyek kimaradtak az első részből. Emellett szó lesz még azokról a nevesebb és érdekesebb játékosokról, akik ezen a szinten űzik a sportágat, de más egyéb finomságok (fura rekordok, vicces történetek, nagy kupamenetelések) is terítékre kerülnek majd. Az ünnepekre való tekintettel néhány karácsonyi sztorit is belecsempésztem az irományba.
Mi köze van a Titanicnak a Swindon Townhoz? Melyik együttes védelmét hívták vasfüggönynek? Katt után minden kiderül!

0 Tovább

League Two, I love you!   

Ha az igazi rúgd&fuss fociért rajongsz, vagy egyszerűen csak cikin érzed magad, amikor a haverok éppen az Accrington Stanleyről diskurálnak, te pedig nem tudsz érdemben hozzászólni a beszélgetéshez, akkor bizony itt a helyed! Különös világ ez: errefelé még az unokád sem mossa le magáról a szégyent, ha szimuláláson érnek, ugyanakkor egy 4 gólos vereség után is taps kísérete mellett vonulhatsz le a pályáról, amennyiben a nagyérdemű úgy ítélte meg, hogy a nagy zakó ellenére az utolsó percig küzdöttél és mindent beleadtál. Itt nem találsz milliókért lötyögő sztárokat, akik már 0-2 után feladják és tartalék üzemmódba kapcsolnak... ellenben olyan tripla tüdővel megáldott keménylegényeket, akik Hasfelmetsző Jacknél is nagyobb priusszal rendelkeznek, annál inkább.

League Two

Na de milyen csapatok is találhatóak itt? Bizony eléggé vegyes a felhozatal: akad olyan, amely néhány éve még kétszer is döntőzött az FA Kupában (amiből az egyiket meg is nyerte), valamint a BL győztes Milan is csak hatalmas hajrával tudott ellenük egy döntetlent összehozni. Találunk még errefelé néhány éve stabil Championship csapatnak számító együtteseket, ugyanakkor sok olyat is, amelyek csak nemrég törtek ki az amatőr klubok közül. Végezetül pedig még itt vannak azok is, akik úgy tengették le fennállásuk 100-nál is több évét, hogy végig a harmadik-negyedik vonalhoz tartoztak és szinte semmi maradandót nem alkottak. Lesz szó vicces történetekről, furcsa klubvezetőkről és edzőkről, érdekes játékosokról és rekordokról, valamint egy kevésbé ismert, ugyanakkor rengeteg PL és Championship alapembert kinevelő akadémiáról is.
Akkor vágjunk is bele! :)
http://billsportsmaps.com/wp-content/uploads/2016/09/2016-17_football-league-two_map_w-2016-crowds_titles_seasons-in-1st-division_s_.gif

0 Tovább