Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A múlt fogságában

"Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe." - Babits Mihály


A kapuban David de Gea, a védelemben a nyáron 50 millió fontért igazolt John Stones mellett Chris Smalling kapott helyett, a két szélen pedig a fordulók óta kirobbanthatatlan Azpilicueta-Marcos Alonso kettős próbálja megnehezíteni az ellenfél szélsőinek a dolgát. Előttük a kihagyhatatlan N'Golo Kanté tisztogat majd Ander Herrerával karöltve, hogy minél több labdával tudják ellátni a Henrikh Mkhitaryan - Kevin De Bruyne - Eden Hazard hármast, akik a támadásokért felelősek. Elől Diego Costa helyettesíti a sárga lapok miatt eltiltott Sergio Agüerot. Ezen felállásban küldi fel a mai bajnokira Pep Guardiola a South Shields csapatát, hogy megtartsák 7 pontos előnyüket a Premier League tabellájának élén, aminek köszönhetően magabiztosan várhatják majd a Bayern München elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágót... - megmosolyogtató lenne ezeket a mondatokat hallani a jelenleg a Northern League Division One-ban, vagyis az angol kilencedik osztályban vitézkedő South Shields esetében, de egykoron ez a kis északkelet-angliai együttes nem is volt olyan kicsi, és ugyanazon vonalban szerepelt többek között a Manchester United, a Manchester City, vagy épp a Chelsea együtteseivel... sőt, gyakran rendesen meg is tréfálta őket. A sportban nincs ha (mekkora közhely), azonban a South Shields szurkolók valószínűleg furcsa szájízzel tekintik meg ezen csapatok Premier League találkozóit a televízióban - főleg annak tudatában, hogy akár kedvenc klubjuk is ott lehetne valamelyik gárda helyett, ha máshogy alakul a történelem.


0 Tovább

A BL ötven árnyalata

Holnap elérkezik a nap, melyet minden virágárús szerelmes pár focikedvelő várt: elkezdődik a Bajnokok Ligája kieséses szakasza. Na de mikor, egészen pontosan hogyan is jött létre ez a sorozat? Ezt, valamint néhány érdekességet és rekordot próbáltam összegyűjteni a meccsdömpingek előtt.



2 Tovább

Futball a Csatorna-szigeteken

Legújabb írásomban a Csatorna-szigetekre szeretném elkalauzolni a focibolond olvasóit, ahol természetesen a futball a legnépszerűbb sportág. Ezen kívül sok más érdekesség is szóba kerül majd.

A festői hátterű Arsenal Ground - Alderney focipályája




0 Tovább

Utolsókból lesznek az elsők - elsőkből az utolsók? A legrosszabb címvédők.

A Premier League 1992-es életre hívása óta soha egyetlen bajnokcsapat sem kezdte olyan pocsékul az idényt, mint a címvédő Leicester City. Viszont tévutakon járunk akkor, ha azt hisszük, hogy ilyenre még nem akadt példa az angol futballban. Most a ködös Albion legrosszabb címvédési kísérleteit próbáltam körbejárni.

2 Tovább

Kupacsodák

A kupákban gyakran borul a papírforma és történik meg, hogy egy alacsonyabb osztályú együttes nagyot menetelve akár a döntőig is eltud jutni, vagy akár meg is nyeri azt. Én most ezek közül is a legextrémebb, legérdekesebb eseteket próbáltam csokorba szedni.



0 Tovább