Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tri-League-ia befejező része 2.


Az első részt itt találod:

http://focibolond.reblog.hu/a-tri-league-ia-befejezo-resze-1


0 Tovább

A tri-LEAGUE-ia befejező része 1.

Elérkeztem az angol harmad- és negyedosztályt bemutató cikksorozatom végére.
Az első részben bemutattam a League One legpatinásabb csapatait:
http://britannia.reblog.hu/a-britannia-bemutatja-a-vilag-harmadik-legjobb-bajnoksaga

A másodikban körüljártam a League Two gárdákat:
http://focibolond.reblog.hu/league-two-i-love-you

A mostaniban pedig következnek azok a League One csapatok, melyek kimaradtak az első részből. Emellett szó lesz még azokról a nevesebb és érdekesebb játékosokról, akik ezen a szinten űzik a sportágat, de más egyéb finomságok (fura rekordok, vicces történetek, nagy kupamenetelések) is terítékre kerülnek majd. Az ünnepekre való tekintettel néhány karácsonyi sztorit is belecsempésztem az irományba.
Mi köze van a Titanicnak a Swindon Townhoz? Melyik együttes védelmét hívták vasfüggönynek? Katt után minden kiderül!

0 Tovább

League Two, I love you!   

Ha az igazi rúgd&fuss fociért rajongsz, vagy egyszerűen csak cikin érzed magad, amikor a haverok éppen az Accrington Stanleyről diskurálnak, te pedig nem tudsz érdemben hozzászólni a beszélgetéshez, akkor bizony itt a helyed! Különös világ ez: errefelé még az unokád sem mossa le magáról a szégyent, ha szimuláláson érnek, ugyanakkor egy 4 gólos vereség után is taps kísérete mellett vonulhatsz le a pályáról, amennyiben a nagyérdemű úgy ítélte meg, hogy a nagy zakó ellenére az utolsó percig küzdöttél és mindent beleadtál. Itt nem találsz milliókért lötyögő sztárokat, akik már 0-2 után feladják és tartalék üzemmódba kapcsolnak... ellenben olyan tripla tüdővel megáldott keménylegényeket, akik Hasfelmetsző Jacknél is nagyobb priusszal rendelkeznek, annál inkább.

League Two

Na de milyen csapatok is találhatóak itt? Bizony eléggé vegyes a felhozatal: akad olyan, amely néhány éve még kétszer is döntőzött az FA Kupában (amiből az egyiket meg is nyerte), valamint a BL győztes Milan is csak hatalmas hajrával tudott ellenük egy döntetlent összehozni. Találunk még errefelé néhány éve stabil Championship csapatnak számító együtteseket, ugyanakkor sok olyat is, amelyek csak nemrég törtek ki az amatőr klubok közül. Végezetül pedig még itt vannak azok is, akik úgy tengették le fennállásuk 100-nál is több évét, hogy végig a harmadik-negyedik vonalhoz tartoztak és szinte semmi maradandót nem alkottak. Lesz szó vicces történetekről, furcsa klubvezetőkről és edzőkről, érdekes játékosokról és rekordokról, valamint egy kevésbé ismert, ugyanakkor rengeteg PL és Championship alapembert kinevelő akadémiáról is.
Akkor vágjunk is bele! :)
http://billsportsmaps.com/wp-content/uploads/2016/09/2016-17_football-league-two_map_w-2016-crowds_titles_seasons-in-1st-division_s_.gif

0 Tovább

Az Európa-bajnokság az én szememmel.

Ahogy olvasgattam a visszhangokat a magyar EB szereplésről, azt láttam, hogy vegyes érzések keringenek az emberekben. Mint tudjuk, a szurkolóknál nincs köztes út: egy győzelem után minden szép és álomszerű, egy vereség (vagy esetleges döntetlen) után pedig könnyű szívvel küldenék dolgozni a bányába azokat a kedvenceket, akiknek neveit két héttel előtte még imába foglalták. Ez a helyzet hatványozottan igaz a magyar focira. Sok elkeseredett embert láttam, akik szomorkodtak. Sok olyat is, aki a nagy arányú vereség után azt hangoztatta, hogy nem változottt itt semmi. Valóban így volna? A magyar EB szereplés hátterét, valamint annak utózöngéit boncolgattam.

3 Tovább

Az orosz Leicester City


Idén kevés figyelmet kapott az FK Rosztov csapata, amely remek védekezésének köszönhetően a semmiből érkezve futott be az orosz bajnokság második helyére, olyan sokkal-sokkal tehetősebb csapatokat megelőzve mint a Zenit, a Krasznodar, vagy a két moszkvai nagy, Szpartak és Lokomotiv. A Dinamo Moszkvát is megelőzték, bár ez idén csak a tök utolsó Mordovia Saransk csapatának nem jött össze, úgyhogy ez nem különösen nagy fegyvertény. Ez (mármint a mellőzött figyelem) betudható annak is, hogy a világ a Leicester City-re figyelt, és ha még a laikus futballszeretők nem laktak ezzel jól, akkor ott volt még nekik tündérmesének a Hertha, vagy Franciaországból az Angers/Nice. Igaz az Angers a szezon második felére csúnyán kipukkant (kicsit mint tavaly a Southampton), valamint a Hertha és a Nice is úgymond "csak" Európa Liga helyekre értek be (pedig nem kis esélye volt odaérnie a dobogóra mindkét csapatnak, a Herthának ügye elég lett volna a 4. hely is a BL selejtezőhöz), de még így is nagyon szép, szinte álomszerű szezont tudhatnak maguk mögött.

1 Tovább