Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Belőled focista? Felejtsd el! 

Most pár olyan játékossal fogunk megismerkedni, akik nagyon mélyről jöttek fel és talán ők sem gondolták soha, hogy valaha is profi szinten fogják majd űzni ezt a sportágat.

Jamie Vardy


0 Tovább

Mennyire német a német válogatott?

Vetődik fel a kérdés szinte hetente, főleg akkor mikor a Nationalelf mérkőzést játszik. Amikor Özil kipókhálózza a fickát, Bellarabi kioszt egy kötényt és indítja Poldit (Podolski), vagy amikor Khedira és Can szűr a középpályán Boateng és Mustafi előtt. Hiába születtek ezek a játékosok Németországban, hiába tekinthetők több generációs németnek is akár és noha ott tanulták a foci alapjait, amely nemzetet képviselik, mindig jönnek a zrikák feléjük. Ma a német, valamint a többi Európai top válogatottal fogok foglalkozni. Megvizsgálva, hogy jogosan kapják-e a kritikát a németek, valamint hogy tényleg csak náluk van-e tele a válogatott úgymond "külföldiekkel"...

2 Tovább

Lokálpatriotizmus angol módra

Első írásomban közép-nyugat Angliába fogom elvezetni az "idetévedt" olvasókat. :) A Walesi határ közelében van egy kis apró, 50 ezres lélekszámú (szóval angol szemmel nézve kicsi és apró) városka, a neve Hereford. Annyit mindenki tud, hogy Anglia a futball bölcsője és onnan indult minden, szóval ezzel most nem is untatnám az olvasókat. Bár van olyan angol csapat amelyet már az 1860-as években megalapítottak (a nyolcadosztályú Sheffield FC-ről tartják azt hogy a világ legrégebben alapított focicsapata, az ő megalakulásuk 1957 október 24.-ére datálódik), és az első angol bajnoki szezont már az 1880-as évek végén megrendezték, ehhez képest Hereford lakói csak 1920 környékén vették a fejükbe, hogy márpedig nekik tetszik ez a sport, ezért ők is fognak csapatot csinálni.



0 Tovább
1234
»